5 důvodů proč volit přírodní materiál

Příroda, byla tu dávno před námi a bude tu i dávno po nás. Přírodní materiál jako je dřevo ve všech svých možných i nemožných podobách představuje od nepaměti jednu ze základních surovin využívaných člověkem k práci, bydlení ale i ke hrám. Důvodů proč tento voňavý přírodní materiál používat by se jistě našla celá řada.

 

Níže jsme pro Vás sepsali 5 nejzásadnějších důvodů proč by měla volba padnou zrovna na dřevo.

 

Vůně


Velkoměsta, auta, motory, hluk, beton, asfalt a vy uprostřed toho všeho koukajíc na monitor počítače. Není divu, že čím dál tím častěji utíkáme do přírody načerpat energii a odpočinout si od moderní doby. Dostat se pryč od toho všeho hluku a rozptýlení jen tak do lesa, zastavit se a pořádně se nadechnout toho krásného čerstvého vzduchu s vůní jehličí, dřeva, smůly a třeba i trochou vlhkosti ve vzduchu po dešti.

Krásný pocit. Pocit, který lidé od pradávna přenáší do svých domovů pomocí dřeva a dřevěných nástrojů či výrobků. Nezáleží na tom, jak moc moderní a uspěchaná doba panuje. Vůně dřeva bude vždy naše spojení s přírodou a nástroj k relaxaci.

   

 

Struktura


Kvalitní materiál může mít spoustu podob, jedno má však vždy společné. Musí být líbivý na pohled, příjemný na dotek a bezpečný po všech směrech. Dřevo splňuje vše zmíněné a více.

Nenapadá nás materiál, který by spojoval tolik příjemného, jako je dřevo a jeho struktura. A z tohoto důvodu se soustředíme právě na výrobu ze dřeva.

   

 

Dostupnost


Obnovitelné zdroje, šetrnost k přírodě. Slova s čím dál větším dopadem a častější rezonancí jak v politické, tak i v soukromé sféře.

Jaký lepší materiál, s přihlédnutím na dostupnost a šetrnost, zvolit pro výrobu než dřevo? Dřevo jako výrobní materiál je snadno dostupné a stromy, které my, lidé, pokácíme zase nahrazujeme novou výsadbou. Udržujeme tak v chodu ekosystém planety a dostupnost dřeva jako výrobního materiálu i pro budoucí generace.

   

 

Zpracovatelnost


Se dřevem jako výrobním materiálem pracujeme od pradávna. Není tak divu, že za tu dobu lidstvo vypilovalo své tesařské dovednosti do dokonalosti a se dřevem tak dokáže obdivuhodné věci. Skládáme hold všem profesionálům i hobbystům, kteří se dřevem pracují, a hlavně si práci s ním užívají.

V ITFresh vyrábíme produkty z variace dřeva v podobě překližky, kterou zpracováváme pomocí laserového gravírovacího stroje. V případě nutnosti lepení vše pak lepíme ručně. Naše hlavolamy, hry ze dřeva a ostatní výrobky jsou tedy vyráběny z přírodního materiálu s motivy vygravírovanými přímo do struktury dřeva.

   

 

Protože přírodní je prostě lepší


Volba přírodního materiálu má nespočet výhod. Dřevo má duši, není produktem chemiků, ale vyrostlo ze země. Čistilo nám ovzduší, poskytovalo přístřeší tamější fauně a nyní nám bude sloužit v přeměněné podobě. Jakmile svůj účel u nás splní, bude zase navráceno přírodě a tento cyklus bude opakovat. S plasty či podobnými materiály toto prostě není možné.

Nebuďme lhostejní k přírodě a zvolme přírodní materiály tam, kde je to možné a dává to smysl a užívejme si tak nespočet výhod, které tyto materiály přináší.